Gå til innhold Go to content
Bokmål Nynorsk English
Du må oppgradere nettleseren din for å bruke Digipost. Les mer her.

Digipost OAuth API for interaksjon med postkassen

Med Digipost sine API-er for privatpersoner, kan din app eller nettside lese brev, sende brev, laste opp filer og lese elektroniske kvitteringer.

Digipost tilbyr et REST-API med OAuth2-autentisering, hvor dine nettsider og applikasjoner kan få tilgang til våre brukeres kontoer, med deres tillatelse.

API-et er enkelt og gratis å bruke. Kom igang her.

Hva kan dette brukes til?

Digipost sin filosofi er at brukerne skal få tilgang til sin egen post på en trygg og enkel måte, på sine egne premisser. Derfor tilbyr vi et REST-API som gir andre muligheten til å lage løsninger som gjør at brukerene kan få tilgang til Digipost på de plattformene og i de sammenhengene brukeren selv ønsker. Ved å benytte OAuth, sikres det at brukeren alltid vet hvilke tilganger andre applikasjoner ønsker. Noen eksempler på bruksområder for dette API-et inkluderer:

For å komme igang, se teknisk dokumentasjon for privat-API-et. Du kan alltid kontakte oss på support@digipost.no.

Vilkår for bruk av Digiposts postkasse-API

Alle som benytter Digiposts postkasse-API, som beskrevet på https://www.digipost.no/plattform/annet/oauth/, må overholde følgende retningslinjer.

Informasjon om opprinnelse

For applikasjoner som henter data fra Digipost, skal det tydelig fremgå av applikasjonen som integreres hva som er datagrunnlaget, enten datagrunnlaget helt eller delvis er hentet fra Digipost. Applikasjonen skal merkes:

«Datagrunnlag: Digipost av Posten Norge AS» (norsk bokmål eller nynorsk)
«Data source: Digipost by Norway Post» (engelsk)

Informasjonen må være synlig for brukeren, enten kontinuerlig i grensesnittet for applikasjonen, eller idet applikasjonen starter. Det skal sammen med merkingen være en lenke til https://www.digipost.no/.

Identitet

Det må ikke utarbeides applikasjoner som fremstår som om de er laget av Posten Norge AS.

Krav til registrering

Den som utvikler en applikasjon som integreres mot Digiposts postkasse-API, må registrere applikasjonen som anvist på https://www.digipost.no/plattform/annet/oauth/kom-i-gang.

Priser

Bruk av Digiposts postkasse-API er gratis for ikke-kommersiell bruk. Posten Norge AS kan ta betalt dersom API-et benyttes til kommersielle tjenester, eller at data hentet gjennom API-et benyttes til kommersielle formål. Postens generelle prisliste er tilgjengelig på https://www.digipost.no/bedrift/priser eller ved henvendelse til salg@digipost.no for priselementer eller bruk av API-et for kommersielle formål som ikke måtte være dekket i prislisten.

Bygg en god brukeropplevelse

Bygg en tjeneste som er stabil og lett å navigere i. Vær sikker på at tjenesten gir en positiv brukeropplevelse. Hold tjenestens beskrivelse oppdatert. Ikke forvirr, villed, spam eller overrask noen med hva som kan skje i tjenesten du bygger. Tjenesten du bygger må ha en egen personvernerklæring som må overholdes og som gir brukeren forståelse for hvordan og hvilke data som behandles.

Manipulering av data

Det er ikke tillatt å manipulere datagrunnlaget i de originale data som utleveres fra Digipost.

Videreformidling

Videreformidling av data uthentet via Digiposts postkasse-API kan ikke skje uten skriftlig avtale med Posten Norge AS.

Strid med norsk lovgivning

Det er ikke lov å benytte innholdet på nettsider eller på en måte som bryter med norsk lov.

Stenging av tilgang

Posten Norge AS forbeholder seg retten til å stenge tilgang til Digiposts postkasse-API ved brudd på vilkårene. Posten Norge AS vil i forkant av slik stenging varsle til oppgitt e-postadresse for å gi mulighet til å korrigere det som bryter med vilkårene.

Spørsmål

Spørsmål relatert til retningslinjene kan rettes til support@digipost.no.