Sikkerhet i Digipost

Vi tar sikkerheten din på alvor. Her er det du trenger å vite. Du kan også kontakte oss med spørsmål og innspill.

Riktig mottaker og avsender

I Digipost kan ingen avsendere utgi seg for å være noen andre enn den de er. Vi sørger for dette ved å stille krav til identifisering ved opprettelse av konto. Dette i motsetning til e-post og SMS, hvor det er enkelt å utgi seg for å være noen andre.

Kryptert innhold

Innholdet i forsendelsene er kryptert, slik at ingen andre enn avsender og mottaker kan lese innholdet i brevet.

Digiposts data er lagret i skyen, men alle krypteringsnøkler er under vår kontroll til enhver tid. Det betyr at skyleverandør aldri vil få innsikt i brukernes data.

Sending på fødselsnummer

Digital post er en lukket infrastruktur, der sendinger kan adresseres på fødselsnummer. Post adressert på fødselsnummer blir ikke sendt feil mottaker.

Slik jobber vi mot phishing

For å kunne skille de ekte varslingene om ny post fra falske, kan disse huskereglene være nyttige:

  • Vi sender aldri lenker i varsler om ny post på e-post eller SMS.
  • Vi ringer aldri for å få deg til å oppgi sensitiv informasjon.
  • Vi ringer aldri for å hjelpe deg med innlogging uoppfordret.

Trygg bruk av Digipost

  • Dersom du bruker Digipost-appen blir du varslet på mobilen ved ny post. Det er den sikreste og enkleste måten å bruke tjenesten på.
  • Videre jobber vi aktivt med avsendere – både offentlige og private – for å skape bevissthet rundt hvordan varslinger kan misbrukes.
  • Hvis du får en SMS eller e-post med varsling om ny post i Digipost, bør du gå rett til Digipost på mobil eller desktop og logge inn i tjenesten.

Personvern og GDPR

Vi tar ditt personvern på alvor. Ved bruk av Digipost vil ingen personopplysninger eller dokumenter oppbevares utenfor EU/EØS. For mer informasjon om vår behandling av personopplysninger, se vår personvernerklæring.

Hva gjør vi når vi oppdager falske varsler og falske nettsteder?

Vi rapporterer falske sider fortløpende til en samarbeidspartner som tar de ned. Hvis du kommer over en falsk Digipost-side, kan du rapportere den til oss via e-post.

Gjenpartsbrev

Gjenpartsbrev i Digipost kan avsløre svindel. Gjenpartsbrev et et varsel om at et selskap har undersøkt din kreditt. Ved at kredittforetak sender gjenpartsbrev i Digipost kort tid etter kredittvurderingen har blitt gjennomført, får du et tidlig varsel om at du eller noen andre har forsøkt å ta opp lån eller kjøpe varer i ditt navn. Gjenpartsbrev i Digipost har ved flere anledninger over mange år bidratt til å avsløre svindel.

Lurer du på noe?

Kontakt oss

Kontakt oss for spørsmål og innspill om sikkerhet. Bruk gjerne PGP-nøkkelen vår for sensitive henvendelser.

Kontakt oss